Απολογισμός 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Ευρετήριο Άρθρου
Απολογισμός 2010
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
Όλες οι Σελίδες

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   2010

 

Α.  Ομιλία του νέου προέδρου του Αναγνωστηρίου κ. Κυριάκου  Χατζηδάκη  στη Γενική   Συνέλευση (23-1-2011)

 

 

Σεβασμιώτατε, Σεβαστές Αρχές,

Αγαπητά Μέλη και φίλοι του Αναγνωστηρίου.

 

 

 Να σας  καλωσορίσουμε  κατ’  αρχήν  στην  προβλεπόμενη από το καταστατικό  μας ετήσια   τακτική  Γενική Συνέλευση και να σας ευχηθούμε  καλή  χρονιά, με υγεία  και  αισιοδοξία,  κάτι που άλλωστε μας χρειάζεται ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάει ο τόπος μας.

Και βέβαια, να ευχηθούμε και στη νέα δημοτική  Αρχή καλή δύναμη και ευόδωση των στόχων που έχει θέσει, για το καλό του νησιού μας.

 Όταν πριν τριάντα δύο χρόνια, το Αναγνωστήριο έκανε τα πρώτα  του βήματα, με την 2η    επανίδρυσή του, κανένας βέβαια από τους παλαιότερους  δε θα μπορούσε να προβλέψει  την τόσο καρποφόρα μελλοντική του πορεία.

Διέθετε όμως από το ξεκίνημά  του, εκτός από την ιστορία του, κάποια σημαντικά εφόδια που θα αποτελούσαν, στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, την κινητήρια  δύναμη για την παραπέρα δράση του.

 Την αγάπη  αφενός  για  το πνευματικό  μας Σωματείο,  τη δίψα για  προσφορά των πρώτων  προέδρων του, καθώς και τον ενθουσιασμό τους για  τους μελλοντικούς του στόχους. Με την εργατικότητα και το παράδειγμά τους, με το έργο τους γενικότερα, αλλά και με τον καλό τους λόγο προς τους συνεργάτες τους, οι αείμνηστοι  Γεώργιος  Λυσίκατος  και  Γεώργιος  Σακελλαρίδης, μαζί με τους εκλεκτούς  πνευματικούς  ανθρώπους που στήριζαν τότε το Αναγνωστήριο, «μπόλιασαν», θα λέγαμε, όλους εμάς τους νεώτερους που θα παίρναμε αργότερα τη σκυτάλη.

 Οι επίτιμοι   σήμερα  πρόεδροι  Μαρία Ζαΐρη  και  Γιάννης Πατέλλης,  που  έχουν  και  τη  μακροβιότερη  θητεία,  όχι  μόνο συνέχισαν επάξια  το  έργο  τους,  αλλά  και  το προχώρησαν  πιο πέρα…

 Ένα ακόμη  σημαντικό  στοιχείο  που  συνέβαλε στη  μέχρι σήμερα  επιτυχημένη  πορεία του Αναγνωστηρίου,  ήτανε βέβαια και  η αρμονική  πάντοτε  συνεργασία των  εκάστοτε  μελών  του Διοικητικού  Συμβουλίου. 

  

Γωνιές της Καλύμνου

Apopsi tou limaniou.jpg

 

Η νέα μας έκδοση

Χρήστες - Εγγραφή