ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

alt

28 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση του Αναγνωστηρίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Κεντρικός ομιλητής: Παναγιώτης Γιαμαίος 

Θέμα: Η Μάχη της Λέρου 

Φιλική συμμετοχή : Μουσικό σχήμα Γιώργου Μπουφίδη

 

 

 

29-7-2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΡΩΣΣΗ ΖΑΪΡΗ 

« ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ »

   Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Ρένας Ρώσση- Ζαΐρη  « ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ », το βράδυ της 29ης  Ιουλίου, στην αυλή του Άη Γιάννη στο Μασούρι, που διοργάνωσε το Αναγνωστήριο « ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ ».

   Στον ειδυλλιακό αυτό χώρο συγκεντρώθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας, αναγνώστες της Ρένας και μη, για να  τιμήσουν την πολυβραβευμένη συμπατριώτισσά μας συγγραφέα.

   Για τη Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη μίλησε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος. Η ίδια, στη συνέχεια, με λόγο γλαφυρό, χειμαρρώδη, και με πολύ συναίσθημα αποκαλύφθηκε ως συγγραφέας. Μίλησε για την καταγωγή της, για τα παιδικά της χρόνια, τα σχολικά, το γάμο της, τα βιώματά της γενικά. Ξεδίπλωσε τους παράγοντες εκείνους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της σε μια πολυγραφότατη συγγραφέα. Αναφέρθηκε, επί τροχάδην, στο πώς ...γεννήθηκαν τα βιβλία που έχει γράψει μέχρι τώρα για μεγάλους κι ύστερα επικεντρώθηκε στο τελευταίο της βιβλίο « Δίδυμα φεγγάρια ». Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική και η ίδια  δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίησή της. Ήταν κάτι που το περίμενε χρόνια. Να μιλήσει, δηλαδή, σε ακροατήριο του νησιού του συζύγου της, που έγινε και δικό της νησί και το οποίο, όπως  η ίδια αποκάλυψε, αποτελεί για κείνη σταθερή και αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

   Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τους εξαιρετικούς μουσικούς Γιάννη Μαγκάκη (κιθάρα) και Παρθένη Βάμβουκα (κιθάρα - τραγούδι). Η συγγραφέας υπέγραψε πολλά δημιουργήματά της, στα οποία οι φανατικοί αναγνώστες της, κρατώντας σειρά, περίμεναν τη σχετική αφιέρωση. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ...γλυκαθούν με γλυκίσματα που πρόσφεραν δωρεάν για την εκδήλωση αυτή οι αδερφοί Βούροι, Μιχάλης και Παναγιώτης, και να δροσιστούν με κρύα αναψυκτικά, που διέθεσαν οι διοργανωτές.

   Ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου ευχαρίστησε, στο τέλος, όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σωματείου και ευχήθηκε στη συγγραφέα δύναμη και κουράγιο, ώστε να συνεχίσει το συγγραφικό έργο της.    

 

Γωνιές της Καλύμνου

Vathis.jpg

 

Η νέα μας έκδοση

Χρήστες - Εγγραφή