Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιόρτασε το Αναγνωστήριό μας την 68η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό τη Δευτέρα 7-3-2016 και ώρα 18.30 στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

 

   Στην εκδήλωση παρέστησαν : ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γαλουζής, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη του Αναγνωστηρίου και πολύς κόσμος. 

Ομιλητής ήταν ο κ. Κουμουνδούρος Θεολόγος, συντ/χος εκπαιδευτικός με θέμα : «Η στρατηγική της Ελλάδας για την Ενσωμάτωση, στηριγμένη σε αρχειακό υλικό». Η παρουσίαση του θέματος ήταν, κατά γενική ομολογία, εξαιρετική. Ο ομιλητής ως χαρισματικός δάσκαλος πραγματεύτηκε το θέμα του στηριγμένος σε αρχειακό υλικό των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και με τη βοήθεια καλά επεξεργασμένων διαφανειών, αναλύοντας από στήθους τα γεγονότα, καθήλωσε για μία περίπου ώρα το ακροατήριο της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Τον ομιλητή προλόγισε ο Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου.
          Ακολούθησε το καθιερωμένο μουσικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια από τη χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Γεώργιου Γαλόπουλου. Η χορωδία άφησε και αυτή τις καλύτερες εντυπώσεις. 
 
Φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ.

 

          

          Παράλληλα, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, λειτούργησε (για 3 ημέρες) έκθεση φωτογραφίας και σπάνιων αντικειμένων με θέμα : «Κάλυμνος, από την ιταλοκρατία στην Ενσωμάτωση 1912-1948» από το ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ, την επιμέλεια της οποίας είχαν ο κ. Νικόλας Κουτελάς και ο κ. Μιχάλης Κυράννης. Εκτέθηκαν τα μετάλλια του πρωτεργάτη της Δωδεκανησιακής Ελευθερίας Σκεύου Ζερβού, η πένα με την οποία ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος υπέγραψε τη Συνθήκη των Σεβρών στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920, το μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών προς το Σκεύο Ζερβό το 1948 και το μετάλλιο του Αντιναυάρχου Περικλή Ιωαννίδη Στρατιωτικού Διοικητή Δωδεκανήσου  το 1947.

          Στους προσκεκλημένους παρατέθηκε πλούσιος μπουφές με ποικίλα εδέσματα και γλυκίσματα. Να σημειώσουμε ότι η ημέρα αυτή εορτάζεται και ως η γενέθλια ημέρα του Αναγνωστηρίου μας μετά την 3η επανασύστασή του.

                                                                                            Το Διοικητικό Συμβούλιο 

 

 

Γωνιές της Καλύμνου

Telendos.jpg

 

Η νέα μας έκδοση

Χρήστες - Εγγραφή